Asap dpd exzos hitam, sebab tak servis?

#1

Aku selalu perasan asap dpd exzos lori ke mesti hitam legam sampai aku yg drive blkg lori tu pun mcm jerebu dah sbb tak nampak apa… Sebab diorang tak servis ke? Bukan ke tu lagi tambah pencemaran?

#2

agak ku , ialah asap tu masuk kereta susah , mungkin minyak beza

#3

aku balik keja kalau lalu naik moto sebelah lori boleh sesak nafas la…tak tahu apa minyak dorang pakai.

#4

jimat kos sampai taknak servis kut. kadang geng2 lori ni bukan peduli sangat sbb bkn dia punya lori, just drive bos punya atau kilang punya.

#5

mungkin nak jimat kos , tak nak pergi servis .

#6

bagi aku jenis minyak kut main peranan sebab kualiti elok takda la keluar asap sampai macam tu sekali. pandai pilih la kan banyak jenama minyak.

#7

maybe la kita paham caj servis mahal tapi dah membahayakan orang lain apa payahla…tambah2 hat naik moto hidu asap apa… selfish betul…

#8

taktau la punca gak jadi gitu. depa kan pkai diesel sebab tu keluaq asap hitam kut. teori aku ja lah haha

#9

jenis minyak main peranan ke?sorry noob sikit…ka sebab tu kenderaan berat mmg keluar asap camtu…

#10

asap ni ada mcm2 kandungan yg tak bagus utk kita sedut. patut ada org brtnggungjawab untuk kurangkan isu lori2 mahupun kenderaan yg keluarkan asap mcm ni.

#11

Tak pergi service, bkn guna minyak 2 tu ke yg buruk

#12

Kereta mungkin, enjin dah lama kut

#13

bukannya peduli pun dorang pasal pencemaran asal duit tak rugi pergi servis

#14

jimat jimat juga nyawa orang lain ni duk hirup udara yang dah tak elok ni sapa nak tanggungjawab

#15

mcm ni kena kuat kuasa wajibkan semua kenderaan pergi servis. tak nak pegi bagi denda sruh bayar saman.

#16

enjin lama ka baru tetap kena servis. kadang baru pun ada yg mcm prob sikit tu menyebabkan mcm ni lah. yg lama tu semestinya lah kena pantau selalu.

#17

Kdg2 mcm rushing nk g hantar brg ke apa semua pastu nk kena queue isi minyak… Servis pun mcm buang masa dah… Jenuh member…

#18

Aku dah lama guna petronas… Mmg elok je, sbb sblm ni aku ada guna petron sekejap sbb x jumpa petronas masa terdesak nk gune, pastu rasa lain bila bwk, lambat pickup cmtu… Skrg pun ada app setel tu, senang isi minyak skrg…

#19

memang senang guna setel. aku bwk anak tak risau dah dia dduk car seat dia je sbb aku keluar cuma isi minyak je. main cak cak jap dgn anak sementara isi tu hahaha

#20

ye betul la apa kau cakap sebab minyak salah lambat pickup tau. tapi kadang tu aku isi minyak tengok je mana petrol paling senang access takpun paling dekat.