Asap dpd exzos hitam, sebab tak servis?

#21

akhirnya dah ada orang bersuara. berapa kali ni dah isu ni cuba diketengahkan last2 senyap je…sapa2 yg ada kuasa tolong ambil inisiatif selesaikan…

#22

ye ke. so kalau lama tak pergi servis mmg camtu ke. so kalau gi servis untuk mengurangkan asap tu, part mana yang utamanya?

#23

amboi nyempat main cakcak hahhaha… dah senang keluar isi minyak ja tapi jgn lupa bro mati enjin ngan buka tingkap kang jadi lain pulak…

#24

ni apa hal sis ngamuk pasal que kat petrol station ke… rileks sis benda boleh selasai hahha… cari station yang tak popular konfim tak yah que…

#25

tu la tgok la mana yg sesuai ngan kereta kita. setel tu apa kelebihan dia. kalau cun boleh la try nanti.

#26

bukan setakat pencemaran ni boleh rosak ekosistem haa . tu la makin panas sekarang sbb sikap tak ambil peduli mcm kes ni haa.

#27

kalau time minyak murah tu malas aku nak sis minyak. padahal bukan hari tu ja yang murah haih. que 5 6 minit gak.

#28

minyak hitam apa la kut kan. mcm aircond lama tak sevis tak sejuk la. mcm tu gak kenderaan kalau tak servis asap hitam la

#29

setel ni boleh guna mana2 stesen minyak ke? kat area rumah aku ni ada shell ngan petronas je.

#30

ada dua kemungkinan sama ada tak servis lama dah atau minyak yang dia pakai. dah la asap tak da filter.

#31

ya la kalau baru tu susah sikit. ni hat dah pakai lebih 9 tahun lepas tu tak beringat nak check up kereta

#32

main cak cak bebaik satgi minyak dah habih lama yang kita ralit…nanti org belakang bising

#33

sama la bro, senang gila bila guna app mcm ni… kalau app lain kena pegi kaunter gak nak scan qr code bagai, leceh…

#34

petronas je sis… sbb app ni mmg dpd petronas… check la kt website dia sama ada stesen petronas kt area rumah tu dah boleh guna servis setel ke blom… sbb diorg pon tgh expand servis ke sluruh negara…

#35

betul. aku ni jenis yg sanggup mencari mana petronas sbb nak isi minyak situ je. once ko isi tmpt lain mmg rasa lain gila bila bwk kereta.

#36

kelebihan dia? keluar kereta hanya utk isi minyak. ko bayar ke semua benda tekan2 kt app tu je. kira masa keluar kereta kt stesen minyak tu sekejap je sbb dah x payah jalan ke kaunter.

#37

Mesti lah isi petrol station yg dekat, aku sini byk petrol station petronas so isi saja petronas.

#38

Isi ape2 petrol jer okay, janji kereta blh jalan, lol

#39

Isi petronas senang skrg, dpt pakai apps… Kurangkan mass aq di petrol station

#40

Dr tahun lepas aku dah start guna, tapi masih ade byk kwn x tau apps ni.