Nak tanya sikit pasal confinement service


#21

bagus la skrg dah ada servis mcm ni. Tapi jgn lupa ya semua upah pengasuh ke penjaga ke mereka tu keluarga kita. Kerja2 jugak jgn lupa tanggungjwb kita sebagai family. Bagi diorang perhatian jugak bila dah balik kerja tu. jgn tinggal terus pulak. Kena cop derhaka karang haha


#22

Haah dia semua jenis penjagaan dia buat. Budak, org tua, orang sakit, orang pantang semua boleh. Cuma kita kena pilih penjaga ikut kesesuaian kita la.


#23

Betul tu. Dah penat2 bini bersalin takkan nk buat taktau jugak kan haha. Time tgh pantang ni mmg payah sikit tapi itu la tanggungjawab seorang suami. Bila kita tak boleh nk jaga tu mintak tolong orang, tapi bila dah free tu turn kita pulak la


#24

masa saya pantang dulu pun duduk sorang jugak. Mak bapak takde, suami saya pun selalu la kena amik cuti. Ada la jiran tgk2 kan tapi jiran pun ada hal sendiri jugak. Mmg payah la seharian tu, dgn anak lagi, rumah nk kena jaga pastu badan pun still lemah. Saya mmg nasihatkan cari pembantu jugak la. At least boleh tolong uruskan rumah mana yg kita tak mampu. Lgpun perempuan lps bersalin mmg sangat lemah dan sebaiknya jgn buat kerja berat la


#25

Ish takut pulak nk bersalin nnt hahaha. Pantang ni mmg kena jaga makan minum pergerakkan semua. Kena sentiasa ada org jaga si isteri tu kalau tak takut makin sakit nnt.


#26

Susah jugak tu suami kena amik cuti je. Kalau makan gaji lagi la cuti bukan ada byk pun. Nak duduk kat hospital lama2 pun tak boleh, mahal sgt. Betul la kena upah orang utk jaga kita je la, tu paling senang dan selamat


#27

Saya tgk ramai je rekomen caregiverasia ni. Maybe mmg ni sumber yg boleh dipercayai la. Senang pun senang. Boleh semua benda boleh cari dan buat online je. Steady ah


#28

Mau tanya, knp mrk ada servis jaga pesakit ni? Bukan ke pesakit sepatutnya tinggal di hospital punya utk diperhatikan oleh doktor sambil dijaga oleh jururawat? Saje nak tanya kerana jarang tengok ada org yg cari penjaga utk pesakit.


#29

Mana boleh biarkan wanita yg baru bersalin sendiri kat rumah, bahaya lah tu, nanti terjatuh atau berlaku apa2 hal mcm ni? Lebih baik upah saje penjaga utk datang ke rumah, duit utk jaga keselamatan ni x boleh jimat punya, bukannya perlu upah lama sgt, sebulan atau dua sudah boleh.


#30

Itu dilemma yg dihadapi oleh kebykan org skrg, terpaksa bekerja utk menyara hidup keluarga, tapi pd masa yg sama x dpt lah menjaga ahli keluarga seperti anak2 kecil ataupun ibubapa kita yg sudah tua, jadi satu2 caranya ialah dgn upah penjaga…


#31

Ya kalau guna Caregiverasia tu mmg senang, boleh buat bayaran terus je juga online banking, harga mrk juga terpapar dgn jelas dan kita hanya perlu bayar total tersebut, x mcm kalau upah penjaga dr luar tu ada yg sewenang2 naik harga tanpa alasan yg kukuh tu…


#32

Mmglah begitu, asalkan keselamatan org yg tersayang terjamin begitu byk duit pun aku akan rela utk bayar, tapi kalau guna Caregiverasia mmg x perlu bayar begitu byk lah, harga berpatutan dan masa juga flexible utk aku atur, mmg sgt direkomen website ini.


#33

Byk org masa skrg sudah berbuat mcm ni, asalkan kita x biarkan tanggungjawab kita kpd penjaga semata2 aku x rasa pun ada sebarang masalah dgn mengupah penjaga, tapi perlu juga cari yg boleh dipercayai punya seperti mrk yg bekerja kat Caregiverasia tu.