Nak tanya sikit pasal confinement service


#1

Wife bakal bersalin dlm masa 3 bulan (dijangka). Haritu ada tanya confinement service punya price, KUSEMANGAT rega dia mmg terbeliak mata aku. Nk tnya la kot2 kalau ada servis berpantang kt luar sana yang affordable. huhu

Btw, aku dah tnya parents kami berdua, mmg takde yang berkesempatan. Kalau tak takde la nk tnya kt forum bagai…


#2

sekarang harga confinement mmg mahal, sbb skrg mmg sekali servis msak semua skli. pakej semua.
aku dah book tuk babysitter kat sini https://www.caregiverasia.com/services?locale=en-MY . tgk ada jugak utk confinement


#3

Skali masak? biar beno. Nnti kang tah apa dia masak utk bini aku haha. Tp aku tngk mcm okay la overall. Babysitter kau book tu ok tak? berkaliber tak haha


#4

tu memang dah termasuk pakej la. makanan yg dimasak pon untuk org yg berpantang. tak pyh risau bab makanan tu. okay je, dia jaga baby tapi psl medical pon semua dia taw. incase jadi ape2 rasa yakin lah.


#5

peh laen macam confinement servis dari caregiverasia nih… siap sekali masak untuk confinement dan ada servis penjaga budak sekali. servis apa lagi ada?


#6

ye ah tuh. berpantang ni yang paling penting pun jaga makan la kan. jadi confinement lady mesti la tau masak apa yg bagus untuk org dalam pantang yg dia jaga tuh.


#7

Ala aq dah biasa sangat guna servis caregiverasia ni. Mcm2 ada. Jaga budak, home nursing, confinement, fisiotherapy, dll.


#8

oh ye ke? byk gak servis dorang provide. tapi still tak faham macam mana caregiver ni. kena call ke camne?


#9

Ala caregiverasia ni macam home servis la lebih kurang. Pegi website dia pilih servis pilih caregiver ikut la mcm mana ko nak. Ada dorang punya background semua kat situ. Lepas tu book je lah. Senang


#10

Aku rasa mcm boleh book online je. Ye lah skang ni semua bleh buat online. Bayar pon online rasanya klau tngk vid tutorial dia bosku


#11

Cuma nk kena cari yang dekat dgn rumah je la kan. Senang diorang nk dtg semua. Kalu jauh sgt susah la pulak


#12

Nice gak klau mcm tu. takde la nk risau p kerja asyik dok pikir bini je kt rumah, aku mmg nk cuba usha nnti. Thanks rekomen


#13

Time pantang ni penting bro. Mmg bini takleh tinggal sorang. Kalau mak bapak takleh then kena panggil org. Duduk area kampung ke bandar? Kalau kampung selalu ada la bidan2 boleh tolong kan? Bandar susah sikit la


#14

Skrg kampung pun takde bidan dah. Zaman dulu2 byk la. Tp serius pengasuh mmg byk kena hantar kat taska skrg, nk cari yg dtg rumah ke rumah payah sikit


#15

Haha org pantang hantar ke taska ke cik kak? Tapi sebenarnya byk je. Mcm yg reply kat atas tu caregiverasia mmg bagi servis at home care. So boleh pantau dari rumah je


#16

Oh saya selalunya kalau pengasuh atau apa2 servis mcm ni amik dari yg org rekomen je. Boleh percaya sikit. Kalau website2 mcm ni boleh caya ke? Takut jugak buat benda2 online ni


#17

haha saya reply yg lain ckp pasal pengasuh budak tu. Tp lebih kurang jugak. Anak2 ke org tua ke penjagaan dia lebih kurang je. Yg pastinya skrg ni mmg kena cari pengasuh sbb ibubapa selalunya dua2 kerja. Anak kena bagi org jaga cuma kena pastikan berada dgn org yg baik dan berpengalaman la


#18

Site tu mmg nampak bagus organized semua. Harga berbeza ikut orang yg kita boleh hire so boleh la tgk mana2 yg berpatutan. Saya pernah guna sekali time tu bini kena balik kampung so mak mertua saya kena duduk kat rumah sorang2 so upah org datang 2 hari utk jaga dia. So far alhamdulillah okay je. Bagi saya trustable je


#19

Betul tu. Kalau upah je mana2 org pun takleh jugak kang entah pape cara dia jaga tu. Baik cari org yg betul2 ada pengetahuan dan pengalaman. Kita pun nk yg terbaik utk keluarga kita la kan


#20

Oh dia ada jaga org tua dgn budak2 jugak ke? Bagus jugak diorg buat site mcm ni. Senang sikit takyah nk call sana sini cari org, boleh cari online je