Tukang urut tulang blakang


#1

Salam sumer…
Aku nih kene slip disc.
First two weeks mmg truk…
Aku buat phisio 5 kali…
disc yg terslip tuh push saraf blakang aku yg control kaki kiri…
So yg sakit tuh dr blakang area belah kiri smpai pergelangan kaki kiri…

lpas buat phisio tuh mmg ada improvement…
area pergelangan kaki kiri jer yg sakit lg…
yg laen dh OK…

semlm jumpa doktor (lps dua mggu aku makan ubat jer) dia kata tak der improvement dah…
pergelangan kaki kiri aku mmg duk sakit jer…
So dia nasihatkan aku buat injection masuk tulang blakang kat area saraf tunjang tuh…
Tp aku mcm tak berminat sangat pasal kena inject steroid…
bini aku pun tak bape berkenan…

so… sesapa yg tau mn2 tukang urut yg blh tolong aku…
tolong la share nombor dier…
aku nak g…
kalau blh la kan…
area shah alam…
tak pun ujung bulan nih balik kg…
area perak utara selama ker… taiping ke… parit buntar ke…

tak pun area perlis (umah mertua aku)…

tolong la yer…
sakit nih kaki aku…
MC dh sampai 11 ari…
huhu…
takut masuk rekod ssh nak naik pangkat nnt…
huhu…

tq2…


#2

kalau kronik mmg org syorkan tuk bedah. mgkin kena kerap lagi kot buat fisio ,jgn berenti secara mngejut.
sllu org kampung mmg guna tukang urut kampung. tp skrg mcm2 kes nnt kalau jadi apa2 susah dri sendri balik la.


#3

cuba no tel ni untuk mendapat rawatan sakit tulang belakang dn slip disc 010-3254160. ada orang pernah recommend. atau tak cuba makan supplement


#4

huish. dah nak kluar brape pulak utk bedah. even doctor pun cakap belum tahap tu.
sbelum ni ada pg berurtut tradisional tp tak jalan la. mungkin tak sesuai utk slip disc urutan dia.


#5

area mane ni? kalau boleh nk cari shah alam area. tak larat la nak pg jauh2 utk berurut.


#6

Pape pon nk ckp semoga sihat cepat bro. Minta maaf , tp boleh ke tau camane bro boleh kena slip disc tu??


#7

erkkk x tau ler pulak. ni pon orang yang bagi. mgkin bro boleh cuba call number tu dulu?


#8

yelah, sebab kebyakkan tukang urut ni ada bhgian tertentu je dia pandai .
contoh kalau patah, bab patah2 je la dia expert.


#9

betul lah tu. bapak sy penah lumpuh separuh badan sebelum ni. time tu dia mcm dah putus harapan, emosi je…
sbb dia sblum ni seorg yg aktif,tk boleh dduk diam. utk mudahkan dia sy ada upah nurse utk dtg bg bantuan kt rumah. sbb bapak sy tk nk dibawa kluar mn2.alhamdulillah skrg dah 90% sembuh. mgkin encik boleh cuba jugak. cuma ikhtiar.


#10

tu la pasal. doctor pun ade cakap klau slip disc ni kene buat phisio terapi. penah buat dlu 5 kali je sbb mahal. tu pasal aku try2 je tradisional.

tp klau tau mane2 phisio yg murah cun gak.


#11

sy dlu guna dari ni https://www.caregiverasia.com/?locale=en-MY

mgkin awk boleh survey dlu.

nah lagi mudah http://blog.caregivermalaysia.com/referral/


#12

physio traditional? kt mana tu? mahal ke bro? Klau dkat hosp dah ratus2 satu session ahn :money_with_wings::money_with_wings::money_with_wings:


#13

ni website untuk apa? klinik fisio terapi ke?


#14

bukan klinik .ni boleh upah diorg dtg umah . ada nurse untuk physio jugak. bapak sy dlu msa lumpuh mmg kena upah orang tengok2 kn kat umah. ulang alik pergi hospital pon dah makan byk masa dan duit.


#15

jangan share sembarangan.


#16

pekerjanya orag tempatan ke asing? dulu pernah tanya servis macam ni. tapi bila hari kejadian yang datangnya orang lain.


#17

Setuju. Takleh share sebarangan. Klau jadi pape sape nk tanggung. Kang dah terlambat nyesal tak guna. Susah. Bnyk dah kes pelik2 and teruk2 dah berlaku kt Malaysia ni.


#18

tempatan,setakat skrg takde org asing pun. kalau kes mcm awk jd tu trus boleh cancel je. yg caregiverasia ni mmg kita pilih utk rate harga yg kta mmpu.


#19

betul la bahaya . tapi tak salah kalau cuba kan. mungkin org yg cari ni kena lebih berhati2 dan paling penting tnya review dari org lain dulu. kalau byk yg positif baru ambik.


#20

oh kira cam private fisio terapi kat rumah la? elok jugak lagi senang tapi harga service2 private mcm ni tak mahal ke?